Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns paradicsomos bab recept

Pikáns paradicsomos bab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg vörösbab
    • 20 dkg paradicsom
    • 15 dkg vöröshagyma (lehet lilával is keverni)
    • 5 dkg savanyított gyöngyhagyma
    • só, fehér bors, bazsalikom, oregáno és metélőhagyma

    Elkészítése:

    Kevés olajon megdinszteljük a félbevágott gyöngyhagymát.

    Erre jöhet a nagy kockára vágott vöröshagyma. Kicsit megsózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét. Nem akarjuk, hogy megpiruljon!

    Ahogy elkezd pirulni, jöhet a felkockázott paradicsom (lehet héjával együtt is). Ekkor fűszerezzük intenzívebben és öntsünk kicsit a gyöngyhagyma levéből is az ételbe, ettől lesz igazán pikáns.

    Ha áztatott babból készítjük, akkor előre félig megfőzzük meg (vagy kicsit még tovább), attól függően, mennyire szeretnénk szétfőzni a paradicsomot. A konzervbab ilyen szempontból egyszerűbb, hiszen pár perc főzés után, máris puha.

    Szóval, beletesszük a babot és igényünknek megfelelően készre főzzük. Én szeretem, ha minden harapható állagú.

    Liszt szórással sűrítjük. Persze lehet más módszerrel is, de én nem szeretek hozzá adni semmi plusz zsiradékot.

    Tipp:

    Önmagában is remek, de tésztával, rizzsel esetleg kuszkusszal is kiváló.
    Remek plusz fűszer lehet még: fehérbor, rozmaring, fokhagyma.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá