Hozzávalók:
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük a félbevágott gyöngyhagymát.
Erre jöhet a nagy kockára vágott vöröshagyma. Kicsit megsózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét. Nem akarjuk, hogy megpiruljon!
Ahogy elkezd pirulni, jöhet a felkockázott paradicsom (lehet héjával együtt is). Ekkor fűszerezzük intenzívebben és öntsünk kicsit a gyöngyhagyma levéből is az ételbe, ettől lesz igazán pikáns.
Ha áztatott babból készítjük, akkor előre félig megfőzzük meg (vagy kicsit még tovább), attól függően, mennyire szeretnénk szétfőzni a paradicsomot. A konzervbab ilyen szempontból egyszerűbb, hiszen pár perc főzés után, máris puha.
Szóval, beletesszük a babot és igényünknek megfelelően készre főzzük. Én szeretem, ha minden harapható állagú.
Liszt szórással sűrítjük. Persze lehet más módszerrel is, de én nem szeretek hozzá adni semmi plusz zsiradékot.
Önmagában is remek, de tésztával, rizzsel esetleg kuszkusszal is kiváló.
Remek plusz fűszer lehet még: fehérbor, rozmaring, fokhagyma.