Fűszeres húsgombóc pikáns paradicsomos mártásban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fűszeres húsgombóc pikáns paradicsomos mártásban

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • bazsalikom
  • oregánó
  • vegeta
  • 300 ml paradicsomszósz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zeller
  • víz
  • olaj

Elkészítése:

A darált húst egy edénybe helyezzük. Hozzáadunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, a tojást. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, köményt.

Jól összedolgozzuk ezeket a hozzávalókat, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.

A gombócokat vegetás vízben előfőzzük.

A másik fejvöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal és kb 1 dl vízzel. A szószt oregánóval, bazsalikommal, apróra vágott zellerrel és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.

A mártást felforraljuk, majd ezután belehelyezzük az előfőzött húsgombócokat. Ezután még 15 percig főzzük, szükség szerint a mártás további víz hozzáadásával hígíthatjuk.

A kész mártásos húsgombócot kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.