Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres paradicsomos káposzta recept

Fűszeres paradicsomos káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg káposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 ek étolaj
    • 2 tk órölt édes pirospaprika
    • 1 ek liszt
    • 130 g sűrített paradicsom
    • 1 dl paradicsomlé
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só, bors, őrölt kömény, borsikafű ízlés szerint
    • 1 kg füstölt oldalas

    Elkészítése:

    Előkészítem a zöldségeket. A hagymát apró kockákra vágom, a káposztát vékonyra csíkozom.

    2 ek olajon az apró kockára vágott hagymát aranybarnára pirítom, félrehúzom a tűzről és belekeverem az őrölt pirospaprikát, majd hozzáadom a csíkozott káposztát.

    Ezután visszateszem a tűzhelyre, kevergetés mellett megvárom, amíg a káposzta dinsztelődni kezd. Ekkor fűszerezem, sóval, borssal, 1 tk borsikafűvel, 1 kk őrölt köménnyel és végül a 3 gerezd fokhagymával. Hozzáadom a sűrített paradicsomot és kb 2 dl vízzel felengedem. Fedő alatt puhára párolom kb 50 perc alatt.

    A puha, ízletes, fűszeres káposztáról már csak a rántás hiányzik. A lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítek, amihez a tűzről félrehúzva 1 tk pirospaprikát keverek, majd felengedem 1 dl hideg paradicsomlével. Simára keverem és fokozatosan a forró káposztához csorgatom, folyamatos kevergetés mellett.

    Sűrűsödni kezd, hagyjuk hogy egy percet forrjon. Ezzel elkészült a paradicsomos káposzta.

    Eközben a füstölt oldalast felteszem főni. Annyi vizet engedek rá, hogy ellepje, kb 40 percig főzöm fedő alatt. Miután kivettem a vízből, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sózom és borsozom. További fűszerezést nem igényel, mert a füsttől isteni az íze. 160 fokon 40 percig sütöm alsó-felső sütésen. Ennyi idő alatt szépen megpirul, mégis szaftos marad a hús.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Ajánlom mindenkinek, aki a paradicsomos ételeket nem szereti édesen. A fűszerezése nagyon passzol a füstölt húsok mellé, de fasírttal is nagyon jól harmonizál.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá