Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oldalas fűszeres pácban recept

Oldalas fűszeres pácban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg oldalas
    • 40 dkg gomba
    • 2 fej lila hagyma

    Páchoz:

    • 3 dl olaj
    • darabos szines bors
    • chilipehely
    • majoránna
    • bazsalikom
    • őrölt kömény
    • fűszerpaprika
    • (ezek mind ízlés szerint adagolva)
    • 2-3 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A páchoz összekeverjük az olajat a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Beleforgatjuk a darabokra vágott oldalast, és fóliával letakarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

    Másnap a húst átpakoljuk egy tepsibe, meglocsoljuk a visszamaradt páclével. A hagymát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és a megmosott gombával együtt a húsra szórjuk.

    Szorosan befedjük fóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Másfél órán át hagyjuk párolódni, majd levesszük a takarást, és ropogósra sütjük a húst és a gombát.

    Tipp:

    A hagyma időközben elkrémesedik, kicsit karamellizálódik, ezért amikor tálra szedjük a sült oldalast, érdemes rákanalazni a szaftot is. Én petrezselymes krumplival kínáltam.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá