Oldalas fűszeres pácban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Oldalas fűszeres pácban

Hozzávalók:

  • 1,5 kg oldalas
  • 40 dkg gomba
  • 2 fej lila hagyma

Páchoz:

  • 3 dl olaj
  • darabos szines bors
  • chilipehely
  • majoránna
  • bazsalikom
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • (ezek mind ízlés szerint adagolva)
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A páchoz összekeverjük az olajat a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Beleforgatjuk a darabokra vágott oldalast, és fóliával letakarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Másnap a húst átpakoljuk egy tepsibe, meglocsoljuk a visszamaradt páclével. A hagymát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és a megmosott gombával együtt a húsra szórjuk.

Szorosan befedjük fóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Másfél órán át hagyjuk párolódni, majd levesszük a takarást, és ropogósra sütjük a húst és a gombát.

Tipp:

A hagyma időközben elkrémesedik, kicsit karamellizálódik, ezért amikor tálra szedjük a sült oldalast, érdemes rákanalazni a szaftot is. Én petrezselymes krumplival kínáltam.