Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karaj szeletek Orly módra, burgonyás gofrival és rizs körettel recept

Karaj szeletek Orly módra, burgonyás gofrival és rizs körettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéskaraj csont nélkül
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    A bundához:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ½ tk só
    • 2 dl sör
    • kevés víz
    • 20 dkg finomliszt

    A hússzeletek forgatásához:

    • finomliszt

    A sütéshez:

    • 6 dl étolaj

    A gofri hozzávalói:

    • 20 dkg burgonya
    • 1 vöröshagyma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 1/2 dl tejföl
    • 25 dkg rétesliszt
    • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
    • só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
    • kevés étolaj

    A rizs köret hozzávalói:

    • 1 bögre rizs(2 dl)
    • 2 bögre húsleves lé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A karajt felszeleteljük, megmossuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük. Elkészítjük az Orly masszát. A tojásokat ketté választjuk.

    A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a liszttel, a sörrel és egy kevés vízzel kikeverjük, majd apránként hozzá keverjük a tojásfehérje habot.

    Az étolajat egy lábasban felforrósítjuk. A hús szeleteket először lisztbe mártjuk,majd a sörös masszába. Mindkét oldalát enyhe tűznél fedő alatt kisütjük.

    Papírtörlőre szedjük.

    A gofri készítése:

    A burgonyát meghámoztam, megmostam, nagyobb gerezdekre vágtam és sós vízben megfőztem.

    A levét leszűrtem, megtörtem. A hagymát megtisztítottam, apró vágva a burgonyához adtam.

    A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.

    Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.

    A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.

    Szükség szerint még utána ízesítettem.

    Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.

    A rizs készítés:

    A rizst megmostam,étolajon kissé átfuttattam,majd a forró levessel leöntöttem.

    Fedővel lefedtem és 200 fokra melegített sütőbe toltam.

    A sütőt lekapcsoltam,ott főtt készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá