Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis-burgonyás tócsni recept

Cukkinis-burgonyás tócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 30 dkg cukkini
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 evőkanál liszt
    • 175 gramm kefir
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 4 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük azt is.

    Ezekhez adjuk a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.

    Serpenyőben étolajat forrósítunk.

    A masszát evőkanál segítségével az olajba tesszük és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük fedő alatt.

    Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

    Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.

    Megkenhetjük fokhagymával vagy adhatunk mellé tejfölt vagy akár mindkettőt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá