Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkínis shakshouka kecskesajttal recept

Cukkínis shakshouka kecskesajttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 ek olívaolaj
    • 1 közepes cukkíni
    • 1 kápia paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1 tk őrölt római kömény
    • 1/2 tk őrölt koriander
    • 1 tk füstölt paprika
    • 1/2 tk őrölt szerecsendió
    • 2 friss paradicsom
    • 1 csokor friss petrezselyem vagy korianderzöld, ha van
    • 4 ojás
    • 10 dkg natúr kecskesajt

    Elkészítése:

    3-4 evőkanál olívaolajon, magas hőmérsékleten hirtelen lepirítjuk a csíkokra vágott paprikát, majd üvegesre pároljuk rajta az szeletekre vágott hagymát és fokhagymát.

    Pár perc pirítás után a cukkinit meghámozzuk, magházát kivesszük és csíkokra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk.

    Sózzuk, borsozzuk, a paradicsomokat felkockázzuk és hozzáadjuk, jól összekeverjük, majd a fűszereket ezután tesszük hozzá. A zöldfűszerek felét is hozzáforgatjuk.

    Addig rotyogtatjuk, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.

    A legvégén kis fészket alakítunk ki a serpenyőben és beleütjük egyenként a tojásokat. A kecskesajtot darabolva tesszük köré és kb 8 perc alatt megsütjük.

    A zöldfűszerek másik felével megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Szerintem senkinek nem kell bemutatni a közel-keleti lecsót, mert egyre népszerűbb étel. Nem véletlenül, abszolút hozza a lecsó feelinget, fűszeres és cukkinivel, kecskesajttal turbózva zseniális!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá