Cukkínis shakshouka kecskesajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-5 ek olívaolaj
  • 1 közepes cukkíni
  • 1 kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 2 friss paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyem vagy korianderzöld, ha van
  • 4 ojás
  • 10 dkg natúr kecskesajt

Elkészítése:

3-4 evőkanál olívaolajon, magas hőmérsékleten hirtelen lepirítjuk a csíkokra vágott paprikát, majd üvegesre pároljuk rajta az szeletekre vágott hagymát és fokhagymát.

Pár perc pirítás után a cukkinit meghámozzuk, magházát kivesszük és csíkokra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk.

Sózzuk, borsozzuk, a paradicsomokat felkockázzuk és hozzáadjuk, jól összekeverjük, majd a fűszereket ezután tesszük hozzá. A zöldfűszerek felét is hozzáforgatjuk.

Addig rotyogtatjuk, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.

A legvégén kis fészket alakítunk ki a serpenyőben és beleütjük egyenként a tojásokat. A kecskesajtot darabolva tesszük köré és kb 8 perc alatt megsütjük.

A zöldfűszerek másik felével megszórva tálaljuk.

Tipp:

Szerintem senkinek nem kell bemutatni a közel-keleti lecsót, mert egyre népszerűbb étel. Nem véletlenül, abszolút hozza a lecsó feelinget, fűszeres és cukkinivel, kecskesajttal turbózva zseniális!