Cukkinis-burgonyás tócsni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg cukkini
  • 1 db tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 175 gramm kefir
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 4 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük azt is.

Ezekhez adjuk a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.

Serpenyőben étolajat forrósítunk.

A masszát evőkanál segítségével az olajba tesszük és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük fedő alatt.

Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.

Megkenhetjük fokhagymával vagy adhatunk mellé tejfölt vagy akár mindkettőt.