Karaj szeletek Orly módra, burgonyás gofrival és rizs körettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Karaj szeletek Orly módra, burgonyás gofrival és rizs körettel

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj csont nélkül
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A bundához:

  • 2 db tojás
  • ½ tk só
  • 2 dl sör
  • kevés víz
  • 20 dkg finomliszt

A hússzeletek forgatásához:

  • finomliszt

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

A gofri hozzávalói:

  • 20 dkg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 1/2 dl tejföl
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
  • só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
  • kevés étolaj

A rizs köret hozzávalói:

  • 1 bögre rizs(2 dl)
  • 2 bögre húsleves lé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A karajt felszeleteljük, megmossuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük. Elkészítjük az Orly masszát. A tojásokat ketté választjuk.

A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a liszttel, a sörrel és egy kevés vízzel kikeverjük, majd apránként hozzá keverjük a tojásfehérje habot.

Az étolajat egy lábasban felforrósítjuk. A hús szeleteket először lisztbe mártjuk,majd a sörös masszába. Mindkét oldalát enyhe tűznél fedő alatt kisütjük.

Papírtörlőre szedjük.

A gofri készítése:

A burgonyát meghámoztam, megmostam, nagyobb gerezdekre vágtam és sós vízben megfőztem.

A levét leszűrtem, megtörtem. A hagymát megtisztítottam, apró vágva a burgonyához adtam.

A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.

Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.

A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.

Szükség szerint még utána ízesítettem.

Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.

A rizs készítés:

A rizst megmostam,étolajon kissé átfuttattam,majd a forró levessel leöntöttem.

Fedővel lefedtem és 200 fokra melegített sütőbe toltam.

A sütőt lekapcsoltam,ott főtt készre.