Hozzávalók:
A bundához:
A hússzeletek forgatásához:
A sütéshez:
A gofri hozzávalói:
A rizs köret hozzávalói:
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, megmossuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük. Elkészítjük az Orly masszát. A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a liszttel, a sörrel és egy kevés vízzel kikeverjük, majd apránként hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
Az étolajat egy lábasban felforrósítjuk. A hús szeleteket először lisztbe mártjuk,majd a sörös masszába. Mindkét oldalát enyhe tűznél fedő alatt kisütjük.
Papírtörlőre szedjük.
A burgonyát meghámoztam, megmostam, nagyobb gerezdekre vágtam és sós vízben megfőztem.
A levét leszűrtem, megtörtem. A hagymát megtisztítottam, apró vágva a burgonyához adtam.
A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.
Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.
Szükség szerint még utána ízesítettem.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.
A rizst megmostam,étolajon kissé átfuttattam,majd a forró levessel leöntöttem.
Fedővel lefedtem és 200 fokra melegített sütőbe toltam.
A sütőt lekapcsoltam,ott főtt készre.