Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentestokány recept

Hentestokány
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
    • 2-3 ek zsír
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • só, bors,ételízesítő
    • 1 kis doboz (70 g) sűrített paradicsom
    • kb. 20-30 dkg csemegeuborka
    • 1 db paradicsom
    • 1 db tv paprika
    • 2 dl alaplé (húsleves vagy víz)

    Elkészítése:

    A zsiradékban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst.

    Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával ízesítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, valamint a paradicsompürét is.

    Ezután kevés húslevest vagy vizet adunk hozzá és mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk. (Rövid lében, saját gőzében párolódjon.)

    Amikor már a hús majdnem puha, hozzátesszük a csíkokra vágott uborkát. Ha szükséges, tovább ízesítjük és a tokányt készre főzzük.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá