Hentestokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
  • 2-3 ek zsír
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors,ételízesítő
  • 1 kis doboz (70 g) sűrített paradicsom
  • kb. 20-30 dkg csemegeuborka
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2 dl alaplé (húsleves vagy víz)

Elkészítése:

A zsiradékban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst.

Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával ízesítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, valamint a paradicsompürét is.

Ezután kevés húslevest vagy vizet adunk hozzá és mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk. (Rövid lében, saját gőzében párolódjon.)

Amikor már a hús majdnem puha, hozzátesszük a csíkokra vágott uborkát. Ha szükséges, tovább ízesítjük és a tokányt készre főzzük.

Párolt rizzsel tálaljuk.