Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás karaj szeletek recept

Gombás karaj szeletek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szép szelet karaj
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 5-6 dkg finomliszt
    • 1 tk pirospaprika

    A sütéshez:

    • 3 dl étolaj
    • 1 kis üveg csiperke gomba (szeletelt)
    • 1 tk pirospaprika
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek zsír
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 paradicsom

    Elkészítése:

    A hússzeletek mindkét oldalát enyhén besózzuk, borssal meghintjük, majd a aprikával elkevert lisztbe forgatjuk.

    Az étolajat felforrósítjuk és kisütjük benne a húsok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.

    A vöröshagymát felaprítjuk ,a fokhagymát áttörjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a hagymákat és kissé megdinszteljük. A tűzről lehúzzuk, meghintjük paprikával és másfél dl vizet öntünk rá.

    Rátesszük a szeletelt gombát. Ízesítjük borssal, paprikakrémmel és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd a húsokat is beletesszük.

    Fedő alatt, 15 perc alatt készre főzzük. Közben megmozgatjuk a húsokat, nehogy lekozmásodjon a serpenyő alján.

    Én tarhonyával tálaltam.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá