Gombás karaj szeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szép szelet karaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 5-6 dkg finomliszt
  • 1 tk pirospaprika

A sütéshez:

  • 3 dl étolaj
  • 1 kis üveg csiperke gomba (szeletelt)
  • 1 tk pirospaprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 paradicsom

Elkészítése:

A hússzeletek mindkét oldalát enyhén besózzuk, borssal meghintjük, majd a aprikával elkevert lisztbe forgatjuk.

Az étolajat felforrósítjuk és kisütjük benne a húsok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.

A vöröshagymát felaprítjuk ,a fokhagymát áttörjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a hagymákat és kissé megdinszteljük. A tűzről lehúzzuk, meghintjük paprikával és másfél dl vizet öntünk rá.

Rátesszük a szeletelt gombát. Ízesítjük borssal, paprikakrémmel és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd a húsokat is beletesszük.

Fedő alatt, 15 perc alatt készre főzzük. Közben megmozgatjuk a húsokat, nehogy lekozmásodjon a serpenyő alján.

Én tarhonyával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!