Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkós tokány recept

Csíkós tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 db paradicsom
    • 1 db tv paprika
    • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finom liszt
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 kk őrölt fekete bors

    Előkészítés: A húst megmossuk, a szalonnával együtt csíkokra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

    Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

    Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Köretnek galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska,orsó,penne/készíthetünk mellé.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá