Csíkós tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csíkós tokány

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finom liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt fekete bors

Előkészítés: A húst megmossuk, a szalonnával együtt csíkokra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Köretnek galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska,orsó,penne/készíthetünk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!