Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos szelet kókuszos krémmel recept

Csíkos szelet kókuszos krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
6 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    A piskótához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek forró víz
    • 10 dkg kristálycukor
    • 5 dkg finomliszt
    • 5 dkg rétesliszt
    • 6 g sütőpor

    A középső réteghez:

    • 10 dkg darált keksz
    • 3 ek kakaópor
    • 10 dkg vaj
    • 1 dl tej (kb)
    • 5 dkg porcukor
    • 20 ml rumaroma

    A kókuszos krémhez:

    • 4 dl tej
    • 1 cs tejszín ízű pudingpor
    • 3 ek kristálycukor
    • 10 dkg vaj
    • 8 dkg kókuszreszelék

    A lapok kenéséhez:

    • 4 ek baracklekvár

    Díszítéshez:

    • csokoládé forgács

    Elkészítése:

    Piskóta elkészítése:

    A liszteket összekeverjük a sütőporral.

    Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel addig keverjük, amíg a térfogata az eredeti háromszorosára nem nő, ami körülbelül 10-12 percet vesz igénybe. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet is. Egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

    A tepsit sütőpapírral béleljük, a masszát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

    A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk.

    Töltelék elkészítése:

    A középső réteghez való összetevőket egy tálban krémesre keverjük.

    A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a vajat és a kókuszreszeléket is belekeverjük, aztán hagyjuk kihűlni. Töltés előtt a krémet ismét kihabosítjuk.

    Az alsó piskóta lapot egy tálcára helyezzük, megkenjük 2 evőkanál házi baracklekvárral, majd rátesszük a kekszes, kakaós tölteléket. A másik piskóta lap alsó felét lekvárral megkenjük, és a kakaós krémre fordítjuk. A kókuszos krémet egyenletesen rásimítjuk.

    1 órán át hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    A szeleteket csokoládéforgáccsal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá