Csíkos szelet kókuszos krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
6 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A piskótához:

  • 2 tojás
  • 4 ek forró víz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 6 g sütőpor

A középső réteghez:

  • 10 dkg darált keksz
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej (kb)
  • 5 dkg porcukor
  • 20 ml rumaroma

A kókuszos krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 3 ek kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék

A lapok kenéséhez:

  • 4 ek baracklekvár

Díszítéshez:

  • csokoládé forgács

Elkészítése:

Piskóta elkészítése:

A liszteket összekeverjük a sütőporral.

Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel addig keverjük, amíg a térfogata az eredeti háromszorosára nem nő, ami körülbelül 10-12 percet vesz igénybe. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet is. Egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük, a masszát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk.

Töltelék elkészítése:

A középső réteghez való összetevőket egy tálban krémesre keverjük.

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a vajat és a kókuszreszeléket is belekeverjük, aztán hagyjuk kihűlni. Töltés előtt a krémet ismét kihabosítjuk.

Az alsó piskóta lapot egy tálcára helyezzük, megkenjük 2 evőkanál házi baracklekvárral, majd rátesszük a kekszes, kakaós tölteléket. A másik piskóta lap alsó felét lekvárral megkenjük, és a kakaós krémre fordítjuk. A kókuszos krémet egyenletesen rásimítjuk.

1 órán át hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

A szeleteket csokoládéforgáccsal díszítjük.