Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A piskótához:
A középső réteghez:
A kókuszos krémhez:
A lapok kenéséhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A liszteket összekeverjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel addig keverjük, amíg a térfogata az eredeti háromszorosára nem nő, ami körülbelül 10-12 percet vesz igénybe. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet is. Egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit sütőpapírral béleljük, a masszát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk.
Töltelék elkészítése:
A középső réteghez való összetevőket egy tálban krémesre keverjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a vajat és a kókuszreszeléket is belekeverjük, aztán hagyjuk kihűlni. Töltés előtt a krémet ismét kihabosítjuk.
Az alsó piskóta lapot egy tálcára helyezzük, megkenjük 2 evőkanál házi baracklekvárral, majd rátesszük a kekszes, kakaós tölteléket. A másik piskóta lap alsó felét lekvárral megkenjük, és a kakaós krémre fordítjuk. A kókuszos krémet egyenletesen rásimítjuk.
1 órán át hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A szeleteket csokoládéforgáccsal díszítjük.