Csíkos szelet kókuszos krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
6 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A piskótához:

  • 2 tojás
  • 4 ek forró víz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 6 g sütőpor

A középső réteghez:

  • 10 dkg darált keksz
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej (kb)
  • 5 dkg porcukor
  • 20 ml rumaroma

A kókuszos krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 3 ek kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék

A lapok kenéséhez:

  • 4 ek baracklekvár

Díszítéshez:

  • csokoládé forgács

Elkészítése:

A piskótához a liszteket a sütőporral elkeverjük.

Atóz egész tojásokat a cukorral elektromos bavberővel addig keverjük, amíg a térfogata az eredetinek háromszorosa nem lesz, ez kb 10-12 perc. Ezután aapránként hozzákeverjük a vizet is. Egy fakanállal hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük. A masszát beleöntjük és egyenletesre simítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk.

A tölteléket elkészítjük. A középső réteghez minden hozzávalót egy tálba teszünk és krémesre keverjük.

A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még a forró pudingban felolvasztjuk a vajat és a kókuszreszeléket is hozzákeverjük, majd kihűtjük. Töltés előtt a krémet újból kihabosítjuk.

Az egyik piskóta lapot tálcára tesszük. 2 evőkanál házi baracklekvárral megkenjük. Rátesszük kekszes, kakaós tölteléket. A másik piskótalap alsó felét megkenjük lekvárral és a kakaós krémre fordítjuk. A kókuszos krémet szépen rásimítjuk.

1 óra alatt jól lehűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

A szeleteket csokiforgáccsal díszíthetjük.