Hozzávalók 4 személyre:
Előkészítés: A húst megmossuk, a szalonnával együtt csíkokra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Köretnek galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska,orsó,penne/készíthetünk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!