Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csángó pecsenye recept

Csángó pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg rövidkaraj
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 15 dkg marinált paprika
    • 1 gerezd fokhagyma
    • csipetnyi őrölt bors
    • csipetnyi só
    • 1 evőkanál ketchup

    Elkészítése:

    A csíkokra vágott kolozsvári szalonna zsírját félig süssük ki, majd a finomra vágott vöröshagymával pirítsuk tovább.

    Tegyük hozzá a csíkokra vágott paprikát, ízesítsük sóval, finomra vágott fokhagymával, borssal és ketchuppal. Jól pirítsuk át.

    Közben a karajból vágjunk 8 szeletet. Vagdossuk be, kissé klopfoljuk ki, sózzuk és szórjuk meg borssal. Kevés zsírban roston sütjük.

    Öntsük a megsült húsokra a paprikás ragut.

    Petrezselymes, főtt burgonyával vagy kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.

    Tipp:

    Marinált paprika hiányában, télire eltett lecsóval egészíthetjük ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá