Csángó pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg rövidkaraj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg marinált paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt bors
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál ketchup

Elkészítése:

A csíkokra vágott kolozsvári szalonna zsírját félig süssük ki, majd a finomra vágott vöröshagymával pirítsuk tovább.

Tegyük hozzá a csíkokra vágott paprikát, ízesítsük sóval, finomra vágott fokhagymával, borssal és ketchuppal. Jól pirítsuk át.

Közben a karajból vágjunk 8 szeletet. Vagdossuk be, kissé klopfoljuk ki, sózzuk és szórjuk meg borssal. Kevés zsírban roston sütjük.

Öntsük a megsült húsokra a paprikás ragut.

Petrezselymes, főtt burgonyával vagy kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.

Tipp:

Marinált paprika hiányában, télire eltett lecsóval egészíthetjük ki.