Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyárson sült szalonna recept

Nyárson sült szalonna
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 vastag szelet füstölt szalonna
    • 10-12 cm-es puha füstölt kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • kenyérszeletek

    Elkészítése:

    Kedvcsináló recept! :)
    Kirándulások, erdei túrázások alkalmával, ha adott a lehetőség és adott hozzá kihelyezett tűztér, na és persze nincs tűzgyújtási tilalom (!),  akkor elengedhetetlen a jó öreg magyaros nyárson sütögetés!

    Az igazi szabadtéri nyárson sütéshez parázs kell!

    Tehát száraz fából tüzet rakunk és amíg leég, elkészítjük a nyársakat.

    Az izzó parázs felett 5-10 cm-re forgatva és a szalonna zsírját kenyérre csepegtetve nagyjából 15-20 perc alatt sütjük pirosra, ízlés szerint akár ropogósra!

    A tábortűz, a szalonnasütés összehoz mindenkit! :)

    Kellemes túrázást és jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá