Nyárson sült szalonna

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nyárson sült szalonna

Hozzávalók:

  • 1 vastag szelet füstölt szalonna
  • 10-12 cm-es puha füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • kenyérszeletek

Elkészítése:

Kedvcsináló recept! :)
Kirándulások, erdei túrázások alkalmával, ha adott a lehetőség és adott hozzá kihelyezett tűztér, na és persze nincs tűzgyújtási tilalom (!),  akkor elengedhetetlen a jó öreg magyaros nyárson sütögetés!

Az igazi szabadtéri nyárson sütéshez parázs kell!

Tehát száraz fából tüzet rakunk és amíg leég, elkészítjük a nyársakat.

Az izzó parázs felett 5-10 cm-re forgatva és a szalonna zsírját kenyérre csepegtetve nagyjából 15-20 perc alatt sütjük pirosra, ízlés szerint akár ropogósra!

A tábortűz, a szalonnasütés összehoz mindenkit! :)

Kellemes túrázást és jó étvágyat kívánok!