Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

András napi kocsonya recept

András napi kocsonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg kocsonyahús ( csülök, köröm, füstölt csülök, farok,bőr )
    • 1/2 kg comb
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 jó nagy fej hagyma
    • 1 mk fekete bors
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A húsokat jól megtisztítjuk és megmossuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük forralni. Mikor nagyon habos, lefölözzük a vizet, így sokkal tisztább és átlátszóbb lesz a leve.

    Beletesszük az összes hozzávalót, és nagyon lassan gyöngyözve főzzük, mindig leszedjük az elején a habot róla. 5-6 órát főzzük, míg jó puha nem lesz minden.

    Ha kész, leszűrjük, a húst kicsontozzuk, és úgy tesszük a tányérba.

    A levet kicsit, hideg helyre tesszük, mert akkor a tetején megdermed a zsír hártyaszerűen, amit egy papírtörlővel vagy kanállal leszedünk. Így szép tiszta és zsírmentes lesz a kocsonya.

    Majd rámerjük a húsokra, és hagyjuk megdermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá