András napi kocsonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg kocsonyahús ( csülök, köröm, füstölt csülök, farok,bőr )
  • 1/2 kg comb
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 jó nagy fej hagyma
  • 1 mk fekete bors
  • 1 kk só

Elkészítése:

A húsokat jól megtisztítjuk és megmossuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük forralni. Mikor nagyon habos, lefölözzük a vizet, így sokkal tisztább és átlátszóbb lesz a leve.

Beletesszük az összes hozzávalót, és nagyon lassan gyöngyözve főzzük, mindig leszedjük az elején a habot róla. 5-6 órát főzzük, míg jó puha nem lesz minden.

Ha kész, leszűrjük, a húst kicsontozzuk, és úgy tesszük a tányérba.

A levet kicsit, hideg helyre tesszük, mert akkor a tetején megdermed a zsír hártyaszerűen, amit egy papírtörlővel vagy kanállal leszedünk. Így szép tiszta és zsírmentes lesz a kocsonya.

Majd rámerjük a húsokra, és hagyjuk megdermedni.