Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Apacsok kedvence recept

Apacsok kedvence
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csirke felsőcomb filé vagy csirkemell
    • 4 db pecsenye libamáj vagy más szárnyas máj
    • 4 db nagyobb hagyma
    • 8 szelet bacon
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Páchoz:

    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 evőkanál bbq füstös fűszerkeverék

    Májhoz:

    • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
    • 1 kiskanál bors
    • 1 kiskanál fokhagymapor

    Tálaláshoz:

    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint apróra vágott petrezselyem

    Elkészítése:

    A bbq fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd pácoljuk be vele a combfiléket. A bepácolt húst rakjuk hűtőbe 2-3 órára, hogy a hús magába szívhassa a fűszereket.

    A bacon szeleteket süssük ropogósra, tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla.

    A szalonna zsírján karamellizáljuk meg a nagyobb kockákra vágott és rétegeire szedett hagymát.

    A májból vágjunk szeleteket, majd a keményítőben keverjük el fűszereket és forgassuk meg benne a májszeleteket. Forró serpenyőben 1-2 perc alatt süssük meg máj mindkét oldalát vigyázva arra, hogy szaftos maradjon belül és ne száradjon ki.

    A combfiléket egy forró serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg.

    A tojásokból süssünk tükörtojást.

    A tálaláskor rakjuk az általunk választott köretet, például sütött burgonyatallért a tányérra, majd rakjuk rá húst. A húsra szórjuk rá hagymát. A hagyma tetejére rakjuk rá a bacon szeleteket, majd helyezzük rá a májat. A májat sózzuk meg, majd tegyük rá a tojást és forrón tálaljuk az elkészült ételünket.

    Tipp:

    A keményítő kukoricakeményítő legyen! A kukoricakeményítő bent tartja a nedvességet a májban, ami így nem fog kiszáradni. Köretnek legjobban a tallérburgonya vagy a hasábburgonya illik az ételhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá