Hozzávalók:
Páchoz:
Májhoz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A bbq fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd pácoljuk be vele a combfiléket. A bepácolt húst rakjuk hűtőbe 2-3 órára, hogy a hús magába szívhassa a fűszereket.
A bacon szeleteket süssük ropogósra, tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla.
A szalonna zsírján karamellizáljuk meg a nagyobb kockákra vágott és rétegeire szedett hagymát.
A májból vágjunk szeleteket, majd a keményítőben keverjük el fűszereket és forgassuk meg benne a májszeleteket. Forró serpenyőben 1-2 perc alatt süssük meg máj mindkét oldalát vigyázva arra, hogy szaftos maradjon belül és ne száradjon ki.
A combfiléket egy forró serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg.
A tojásokból süssünk tükörtojást.
A tálaláskor rakjuk az általunk választott köretet, például sütött burgonyatallért a tányérra, majd rakjuk rá húst. A húsra szórjuk rá hagymát. A hagyma tetejére rakjuk rá a bacon szeleteket, majd helyezzük rá a májat. A májat sózzuk meg, majd tegyük rá a tojást és forrón tálaljuk az elkészült ételünket.
A keményítő kukoricakeményítő legyen! A kukoricakeményítő bent tartja a nedvességet a májban, ami így nem fog kiszáradni. Köretnek legjobban a tallérburgonya vagy a hasábburgonya illik az ételhez.