Apacsok kedvence

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirke felsőcomb filé vagy csirkemell
  • 4 db pecsenye libamáj vagy más szárnyas máj
  • 4 db nagyobb hagyma
  • 8 szelet bacon
  • 2 tojás

Páchoz:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál bbq füstös fűszerkeverék

Májhoz:

  • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál bors
  • 1 kiskanál fokhagymapor

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:

A bbq fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd pácoljuk be vele a combfiléket. A bepácolt húst rakjuk hűtőbe 2-3 órára, hogy a hús magába szívhassa a fűszereket.

A bacon szeleteket süssük ropogósra, tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla.

A szalonna zsírján karamellizáljuk meg a nagyobb kockákra vágott és rétegeire szedett hagymát.

A májból vágjunk szeleteket, majd a keményítőben keverjük el fűszereket és forgassuk meg benne a májszeleteket. Forró serpenyőben 1-2 perc alatt süssük meg máj mindkét oldalát vigyázva arra, hogy szaftos maradjon belül és ne száradjon ki.

A combfiléket egy forró serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg.

A tojásokból süssünk tükörtojást.

A tálaláskor rakjuk az általunk választott köretet, például sütött burgonyatallért a tányérra, majd rakjuk rá húst. A húsra szórjuk rá hagymát. A hagyma tetejére rakjuk rá a bacon szeleteket, majd helyezzük rá a májat. A májat sózzuk meg, majd tegyük rá a tojást és forrón tálaljuk az elkészült ételünket.

Tipp:

A keményítő kukoricakeményítő legyen! A kukoricakeményítő bent tartja a nedvességet a májban, ami így nem fog kiszáradni. Köretnek legjobban a tallérburgonya vagy a hasábburgonya illik az ételhez.