Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-mazsolás csiga és kifli recept

Túrós-mazsolás csiga és kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 tk só
    • 1 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g tejföl
    • kb 2 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 5 dkg puha vaj

    Kenéshez:

    • 10 dkg puha vaj
    • 1 ek liszt

    Töltelék:

    • 40 dkg tehéntúró
    • cukor ízlés szerint
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek búzadara
    • 5 dkg mazsola
    • 1 közepes citrom leve és reszelt héja

    A kiflik kenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát és jól kidolgozzuk.

    A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük.

    A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk. A lisztes vajjal lenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk.

    2 darabot kör alakúra kinyújtunk, egymásra helyezzük és nyújtófával jól összesodorjuk. 8 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabb részére szétosztjuk a töltelék felét és feltekerjük.

    A másik két tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A megmaradt tölteléket egyenletesen rákenjük az egik lapra és rátesszük a másikat, majd feltekerjük. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kifliket és a csigákat.

    20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá