Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-lekváros linzer és kifli recept

Citromos-lekváros linzer és kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az omlós tésztához:

    • 1 citrom reszelt héja
    • 500 g finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • csipet só
    • 250 g lágy vaj vagymargarin
    • 200 g porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tészta lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg vágott cukrozott dió

    A töltelékhez:

    • házi sárgabarack lekvár
    • a kiflihez + 8 dkg vágott dió

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük becsomagolva.

    3 mm vastagra kinyújtjuk, 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.

    Tojásfehérjével a linzereket bekenjük, cukrozott-vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra, kb 7-8 perc alatt megsütjük.

    A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.

    A leeső részeket 8 dkg apróra vágott dióval összegyúrjuk, kis darabokra vágjuk, majd kifliket formázunk belőle.

    180 fokon 8 perc alatt megsütjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

    Fém dobozba téve sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá