Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióhabos lekváros linzer recept

Dióhabos lekváros linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 6 gramm sütőpor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek citromlé

    A habhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 5 dkg porcukor
    • 3 ek baracklekvár
    • 10 dkg darált dió

    A hab közepére:

    • 1 kk baracklekvár

    Elkészítés:

    Tészta elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyújruk, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.

    Ezután 3 mm-re kiinyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszúrjuk.

    Egy nagy lemez tepsit befedünk sütőpapírral és rásorakoztatjuk.

    A hab elkészítése:

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és a diót és tovább keverjük.

    A kiszaggatott linzer tetejére kenjük,  ügyelve arra, hogy ne fedje le teljesen, mert sütés közben a hab terül.

    A közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk.

    180 fokos sütőben, 15 perc alatt kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá