Dióhabos lekváros linzer

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek citromlé

A habhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 3 ek baracklekvár
  • 10 dkg darált dió

A hab közepére:

  • 1 kk baracklekvár

Elkészítés:

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyújruk, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.

Ezután 3 mm-re kiinyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszúrjuk.

Egy nagy lemez tepsit befedünk sütőpapírral és rásorakoztatjuk.

A hab elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és a diót és tovább keverjük.

A kiszaggatott linzer tetejére kenjük,  ügyelve arra, hogy ne fedje le teljesen, mert sütés közben a hab terül.

A közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk.

180 fokos sütőben, 15 perc alatt kisütjük.