Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémes-dióhabos linzer szelet recept

Gesztenyekrémes-dióhabos linzer szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg margarin
    • csipet só

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg cukrozott, darált dió
    • fél üveg gesztenyekrém

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és egy kissebb, kb 15*25 cm-es tepsibe nyújtjuk és megkenjük a gesztenyekrémmel.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a darált diót és a vaníliás cukrot. Ezt a habot a tésztára öntjük.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűlt, felszeleteljük és tejszínhabbal tálalhatjuk, de nélküle is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá