Gesztenyekrémes-dióhabos linzer szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • csipet só

Tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukrozott, darált dió
  • fél üveg gesztenyekrém

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és egy kissebb, kb 15*25 cm-es tepsibe nyújtjuk és megkenjük a gesztenyekrémmel.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a darált diót és a vaníliás cukrot. Ezt a habot a tésztára öntjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, felszeleteljük és tejszínhabbal tálalhatjuk, de nélküle is finom.