Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémes-kávé szelet recept

Gesztenyekrémes-kávé szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 21*38 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 17 dkg cukor
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 ek őrölt kávé

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 40 dkg gesztenyemassza
    • 2 vaníliás cukor
    • rum vagy rumaroma ízlés szerint

    A tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2-3 ek napraforgó olaj
    • olvasztott fehércsokoládé

    Elkészítése:

    A margarint a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tej felével higítjuk.

    A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kávét. A tojásos masszához adjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék tejet és alaposan elkeverjük.

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a tésztát besimítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha kész, teljesen kihűtjük, majd félbe vágjuk.

    A krémhez a pudingot elkészítjük a tejjel, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzádolgozzuk. Végül a gesztenyemasszát is hozzákeverjük, ízlés szerint rummal/rumaromával ízesítjük.

    A lapot félbevágjuk, majd a krémmel betöltjük. Tehetünk félre 1-2 evőkanálnyit a krémből díszítés céljából.

    Végezetül bevonjuk olajjal összeolvasztott csokoládéval és ízlésünk szerint dekoráljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá