Gesztenyekrémes-kávé szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 21*38 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 17 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 ek őrölt kávé

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 2 vaníliás cukor
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2-3 ek napraforgó olaj
  • olvasztott fehércsokoládé

Elkészítése:

A margarint a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tej felével higítjuk.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kávét. A tojásos masszához adjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék tejet és alaposan elkeverjük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a tésztát besimítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha kész, teljesen kihűtjük, majd félbe vágjuk.

A krémhez a pudingot elkészítjük a tejjel, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzádolgozzuk. Végül a gesztenyemasszát is hozzákeverjük, ízlés szerint rummal/rumaromával ízesítjük.

A lapot félbevágjuk, majd a krémmel betöltjük. Tehetünk félre 1-2 evőkanálnyit a krémből díszítés céljából.

Végezetül bevonjuk olajjal összeolvasztott csokoládéval és ízlésünk szerint dekoráljuk.