Citromos-lekváros linzer és kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:

  • 1 citrom reszelt héja
  • 500 g finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • csipet só
  • 250 g lágy vaj vagymargarin
  • 200 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás

A tészta lekenéséhez:

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg vágott cukrozott dió

A töltelékhez:

  • házi sárgabarack lekvár
  • a kiflihez + 8 dkg vágott dió

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük becsomagolva.

3 mm vastagra kinyújtjuk, 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.

Tojásfehérjével a linzereket bekenjük, cukrozott-vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra, kb 7-8 perc alatt megsütjük.

A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.

A leeső részeket 8 dkg apróra vágott dióval összegyúrjuk, kis darabokra vágjuk, majd kifliket formázunk belőle.

180 fokon 8 perc alatt megsütjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Fém dobozba téve sokáig eláll.