Túrós-mazsolás csiga és kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós-mazsolás csiga és kifli

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 1 tojás
  • 120 g tejföl
  • kb 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg puha vaj

Kenéshez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 1 ek liszt

Töltelék:

  • 40 dkg tehéntúró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 közepes citrom leve és reszelt héja

A kiflik kenéséhez:

  • 1 tojás
  • 1 ek tej

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát és jól kidolgozzuk.

A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük.

A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk. A lisztes vajjal lenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk.

2 darabot kör alakúra kinyújtunk, egymásra helyezzük és nyújtófával jól összesodorjuk. 8 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabb részére szétosztjuk a töltelék felét és feltekerjük.

A másik két tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A megmaradt tölteléket egyenletesen rákenjük az egik lapra és rátesszük a másikat, majd feltekerjük. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kifliket és a csigákat.

20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!