Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almás pite recept

Rácsos almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 4 ek porcukor
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg reszelt, párolt alma (más gyümölccsel is tölthető)
    • ízlés szerint cukor
    • őrölt fahéj
    • 5 dkg darált dió

    Rácsok kenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 mk tej
    • csipet cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd becsomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd cukorral és fahéjjal ízesítve kissé megpároljuk, majd kihűtjük.

    A tésztát két részre osztjuk. Az egyharmadából készül a rács, a maradékból az alja.

    A nagyobbik részt 23*34 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk darát dióval, majd rátesszük a reszelt, párolt almát, melynek előtte kinyomkodtuk a levét.

    A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a lisztbe mártott rácsozót végighúzzuk rajta. Kézzel kissé szétnyitjuk a formázott tésztát és az almára helyezzük.

    A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd egy ecsettel megkenjük ezzel a keverékkel a rácsot.

    200 fokon kb 20 perc alatt aranyabarnára sütjük az egészet. Ha kihűlt felvágjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá