Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Rácsok kenéséhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd becsomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd cukorral és fahéjjal ízesítve kissé megpároljuk, majd kihűtjük.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyharmadából készül a rács, a maradékból az alja.
A nagyobbik részt 23*34 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk darát dióval, majd rátesszük a reszelt, párolt almát, melynek előtte kinyomkodtuk a levét.
A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a lisztbe mártott rácsozót végighúzzuk rajta. Kézzel kissé szétnyitjuk a formázott tésztát és az almára helyezzük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd egy ecsettel megkenjük ezzel a keverékkel a rácsot.
200 fokon kb 20 perc alatt aranyabarnára sütjük az egészet. Ha kihűlt felvágjuk és tálaljuk.