Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 közepes citrom reszelt héja
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg zsír
    • 3 ek tejföl
    • 6 g sütőpor

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • fahéj ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint
    • 3 ek búzadara

    A pite lekenéséhez:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Hideg helyre tesszük, míg a töltelék elkészül.

    Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, őrölt fahéjjal. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk és a búzadarát hozzákeverjük.

    Az egyik tészta darabot tepsi méretre nyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával és ráterítjük egyenletesen az almát. Befedjük a másik kinyújtott tésztával.

    Lekenjük felvert tojással. Több helyen megböködjük villával. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá