Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 3 ek tejföl
  • 6 g sütőpor

Töltelék:

  • 1,5 kg alma
  • fahéj ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 3 ek búzadara

A pite lekenéséhez:

  • 1 kisebb tojás felverve

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Hideg helyre tesszük, míg a töltelék elkészül.

Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, őrölt fahéjjal. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk és a búzadarát hozzákeverjük.

Az egyik tészta darabot tepsi méretre nyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával és ráterítjük egyenletesen az almát. Befedjük a másik kinyújtott tésztával.

Lekenjük felvert tojással. Több helyen megböködjük villával. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!