Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 39*26 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 500 g finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g vaj
    • 3 ek natúr joghurt
    • 1 ek zsír
    • 40 g cukor
    • étkezési búzadara

    Töltelékhez:

    • 1-1,5 kg alma
    • fahéj ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint
    • kb 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A lisztet, sót és a sütőport összekeverjük. Ezután a vajat hozzátesszük és összemorzsoljuk. Mehet bele a cukor, tojás, joghurt és a zsír és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.

    Az almákat tisztítsuk, hámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Miután ez meg van ízlés szerint mehet bele a fahéj, cukor és a citromlé. Fontos, hogy a levét le kell szűrni!

    A tésztát elfelezzük. Az egyik felét kb 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, de lehet ettől vastagabb is, majd a tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával. Jöhet a leszűrt vagy kinyomkodott reszelt alma, amit egyenletesen teszünk a tésztára.

    Jöhet a másik kinyújtott tészta a töltelékre. Itt ízlés szerint formázhatjuk még vagy díszíthetjük a tésztát.

    Előmelegített sütőben 180 C°-on, alsó-felső sütéssel 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha teljesen kihűlt akkor felvágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá