Almás pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 39*26 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 3 tojás
  • 150 g vaj
  • 3 ek natúr joghurt
  • 1 ek zsír
  • 40 g cukor
  • étkezési búzadara

Töltelékhez:

  • 1-1,5 kg alma
  • fahéj ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • kb 1 ek citromlé

Elkészítése:

A lisztet, sót és a sütőport összekeverjük. Ezután a vajat hozzátesszük és összemorzsoljuk. Mehet bele a cukor, tojás, joghurt és a zsír és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.

Az almákat tisztítsuk, hámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Miután ez meg van ízlés szerint mehet bele a fahéj, cukor és a citromlé. Fontos, hogy a levét le kell szűrni!

A tésztát elfelezzük. Az egyik felét kb 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, de lehet ettől vastagabb is, majd a tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával. Jöhet a leszűrt vagy kinyomkodott reszelt alma, amit egyenletesen teszünk a tésztára.

Jöhet a másik kinyújtott tészta a töltelékre. Itt ízlés szerint formázhatjuk még vagy díszíthetjük a tésztát.

Előmelegített sütőben 180 C°-on, alsó-felső sütéssel 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha teljesen kihűlt akkor felvágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.