Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini almás piték recept

Mini almás piték
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 kávéskanál sütőpor
    • 1 evőkanál vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 3 alma
    • cukor ízlés szerint (nálam 1 evőkanálnyi)
    • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
    • 2 ek darált dió

    A tetejére:

    Elkészítése:

    A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót és jól összegyúrjuk.

    A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

    Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk a levét beízesítjük a cukorral és a fahéjjal.

    Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.

    Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 6 db 10 cm átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk.

    Az aljába darált diót szórunk. Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából csíkokat vágunk és tetszés szerint a tetejére tesszük. Felvert tojással lekenjük.

    180 fokos sütőben alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük, majd kihűtjük.

    A tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá