Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagymama almás pitéje recept

Nagymama almás pitéje
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 39*26 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg zsír (lehet vajjal is készíteni, de én mindíg zsírral készítem)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 púpos ek tejföl

    Töltelék:

    • 2,5 kg lereszelt, savanykás alma
    • fahéj
    • vaníliás cukor
    • édesítés ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk és 2 részre osztjuk. Mindkét részt külön-külön becsomagoljuk és hideg helyre tesszük kb 1 órára.

    A töltelékhez a lereszelt almát kissé kinyomkodjuk és 5 dkg vajon megpároljuk, majd megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral és cukorral.

    A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Az egyik tésztát kikisodorjuk a tepsi méretére és beleterítjük, majd rásimítjuk a kihűlt almát. A másik lapot rátesszük és 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá