Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás süti recept

Almás süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 30 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kis doboz tejföl (140 g)
    • 20 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • fél kiskanál só
    • 1 cs vaníliás cukor

    Töltelék:

    • kb 2 kg alma
    • pici fahéj
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, majd a többi hozzávalót is hozzáadva összegyúrjuk a tésztát gyors mozulatokkal, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

    Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A levét kicsavarjuk és az almájoz hozzáadjuk a fahéjat és a víliás cukrot, majd elkeverjük az egészet.

    A tésztát elfelezzük és az egyik felét kinyújtjva beletesszük a tepsibe, majd meghintjük búzadarával és egyenletesen rásimítjuk az almát és rátesszük másik kinyújtott lapot.

    A tésztából kimaradt tojásfehérjét enyhén felverjük, majd megkenjük vele a tésztát. Villával pár helyen megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá