Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, majd a többi hozzávalót is hozzáadva összegyúrjuk a tésztát gyors mozulatokkal, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A levét kicsavarjuk és az almájoz hozzáadjuk a fahéjat és a víliás cukrot, majd elkeverjük az egészet.
A tésztát elfelezzük és az egyik felét kinyújtjva beletesszük a tepsibe, majd meghintjük búzadarával és egyenletesen rásimítjuk az almát és rátesszük másik kinyújtott lapot.
A tésztából kimaradt tojásfehérjét enyhén felverjük, majd megkenjük vele a tésztát. Villával pár helyen megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt pirosra sütjük.